Möt Magnus Karlsson…

Yttre skötsel i Karlskrona

Våren står för dörren (dagens hällregn med snöinslag blundar vi för) och gatorna fylls så sakteliga av flanerande människor som helst undviker för mycket av det där knastriga gruset i skorna och inkilade under skosulorna.

Magnus är vårt proffs varje år när det är gatsopning som står på agendan. ”Man riktigt längtar att snön ska försvinna. Gatsopningen är det bästa och roligaste på hela året”.

Han ingår i JOTAC:s grupp för Utemiljö och varje år sköter han och runt sex personer till sopning av gator, parkeringar och allmänna ytor.

I mitten av mars sätter teamet igång och håller på runt två månader. Lite fuktigt underlag stoppar dem inte, men regnar det och blir en geggig yta får arbetet tillfälligt avbrytas. Sedan återupptas det igen när regnet upphört och de fyra maskinerna sätts i rullning och de tre lövblåsarna slängs upp på ryggarna.

Maskin och transport

Områdena som sopas är många och av varierande storlek. I år fokuserades det tidigt på bland annat Amiralen, ABB och Slottsbacken vilket känns som ett vinnande upplägg för kommande år. ”Det är skönt att klara av de stora ytorna tidigt och alla kunder som besöker dessa ställen uppskattar att det är rent och fint”.

Magnus som är positivitet personifierad springer hukande ut i regnet och hojtar att det minsann ska avta framåt lunchtid. Väder och vind är definitivt något vi på JOTAC har koll på ..