Möt Bengt Karlsson

Yttre skötsel i Karlskrona
Lika energisk och positiv som sin bror Magnus Karlsson. En arbetsmyra som ser hårt arbete som en självklarhet och en möjlighet till personlig utveckling. Bengt är den som ser till att Jotacs maskiner hålls i trim och den som sitter bakom rodret på hjullastaren Terex.

Bengts roll på Jotac är främst maskinrelaterade jobb, men en arbetsdag kan även innehålla svetsjobb och stenläggning. ”Det är det som gör arbetet så roligt och variationsrikt”, menar Bengt.

Idag började dagen redan 5.30 med sopning på Preem Blåport, därefter gick Bengt och hans team över till Tyska Bryggaregården, TBG. När maskinerna gått varma ett tag är det sedan dags att byta material i maskinerna, byta borstar och ladda om för nästa sopning. Sedan ska Bengt vidare in till Stumholmen där han ska göra lite stenläggningsjobb. Rätt som det är hittar man sedan honom upptagen med att lägga asfalt eller att laga en maskin som fått sig en törn. ”Eget ansvar är det som gör jobbet så rolig. Ja, det är verkligen frihet under ansvar”. Det är till stor del så Bengt vill beskriva sitt jobb och en typisk arbetsdag.

Hur skulle du beskriva Jotac och hela gänget för någon utomstående?
”Kamratskapen är grym, helt enorm. Det är något som jag aldrig varit med om på en arbetsplats förut. Ett glatt och stort gäng som tar sig an de väldigt skiftande arbetsuppgifterna som en dag på Jotac erbjuder. Här finns ingen tråkig atmosfär!”

Nu väntar ytterligare tre veckor med gatusopning och sedan rullar arbetet på som det alltid ”brukar göra” på våren. Vilket i det stora hela innebär service av gräsklipparna, lagning av maskiner och såklart maskinkörning.

Det finns inget tvivel om att Bengt trivs med sitt arbete på Jotac och att han är en skön karaktär i ett ”grymt gäng” som han själv beskriver sina kollegor!