JOTAC har förstärkt brandförsvaret – möt Magnus Andersson

IMG_0701[1]

Magnus jobbade som brandman under 15 år och många av dem som befäl samtidigt så lockades han av utmaningen att jobba tillsammans med företag i förebyggande syfte och se till att olyckan inte är där.

När man frågar Magnus om hans bakgrund så säger han att han är en bonnpojk från Sjöbo med både pappa och bror som poliser och hans syster verksam med säkerhetsfrågor så valet att jobba med utbildning och säkerhet i brandfrågor är kanske inte är så konstigt ändå.

Kärleken tog honom till Karlskrona och det är inte minst vi på JOTAC glada för. Magnus kommer att jobba med utbildningar och som instruktör inom brandsäkerhet på JOTAC, han kommer vara en spjutspets inom detta område.

Magnus, hur ser behovet ut hos företagen?

Jag skulle vilja säga att det varierar oerhört mycket. Självklart så har många tänkt kring dessa frågor men det räcker inte att bara ha tänkt till och att man tror sig veta att man har koll.

Detta är ett område där man inte har råd att tro utan man måste veta och jobba på rätt sätt i vardagen i förebyggande syfte, sedan gäller det även att kunna hantera en situation i skarpt läge. Det är inte roligt att säga det men att inte har rätt brandskydd och kunskap inom ett företag är en fråga om överlevnad.

Vad kommer du jobba med inom JOTAC?

Det kommer handla om att jobba mycket med utbildningar men även som instruktör ute hos våra kunder för att öka brandsäkerheten. Det finns oerhört mycket att jobba med och det känns väldigt inspirerande.

OK, hur ser fritiden ut då?

Det är en del träning måste jag säga. Jag kör Cobra träning på CWC i Rödeby och det är riktigt bra och skoj träning. Det gäller att hålla igång vet du 🙂

OK, då tackar vi för att du tog dig tid och så hörs vi snart igen.

Det gör vi