Andreas Christenson, HR Chef på Jotac: glad personal ger glada kunder

12388159_10207391795211201_1873623544_n

Andreas Christenson jobbar som HR Chef på Jotac och här kan du läsa hur han ser på framtida utmaningarna inom Jotac.

Kort om: Andreas studerade personal och ledarskap på Hyper Island och det var där han satte grunden för en spännande karriär. Han har senaste åren jobbat med ledarskap inom olika branscher och varit bosatt i bland annat Valencia, Spanien och kommer senast från Malmö.

Att han även har en bakgrund som professionell kampsportare och högt värderar att jobba med de mjuka värderna inom Jotac är ändå en skön twist.

Hej Andreas, Jotac är ju inne i en expansiv fas där det händer mycket i högt tempo, hur påverkar detta ditt arbete inom HR?

Som du säger händer det mycket och då är det viktigt att vi jobbar mycket med våra värdegrunder som är Trygghet , Ansvar och Kreativitet. En viktig del är att vi ser till att vi har rätt kompetens bland personalen för de kunduppdrag vi har och hela tiden arbetar för att ligga i framkant.

 Vad är målet i ditt HR arbete?

Vårt mål är självklart att ha bra och nöjd personal som har ett stort engagemang för sitt jobb för det är då vi får nöjda kunder. Att ha högt i tak och att det finns utvecklingsmöjligheter är viktigt. Vi jobbar mycket med medarbetarsamtal för att det skall finnas en bra kommunikation inom Jotac.

Vi säger att Jotac är vassa på bredden, vad innebär det för HR arbetet?

Vi jobbar ju med allt från Städ, Fastighetsförvaltning, Brand, El & Energi till Maskin, Transport, Bygg, Renovering, Fastighetsekonomi, Service och Trädgård.

Det innebär ju att vi har en stor bredd men det gäller även att vi har spetskompetenser inom varje område. Det är även viktigt med bra ledarskap, tydliga mål och ett bra samarbete mellan de olika avdelningarna inom företaget för att hålla en bra flexibilitet och kvalité.

Min roll i detta är att säkerställa att vi helt enkelt har rätt kompetenser bland personalen så att vi är vassa på bredden.

Vilka utmaningar ser du den närmaste tiden?

Att vi fortsatt skall se till att ha rätt kompetenser bland vår personal så att vi hela tiden leverera ett bra jobb för våra kunder. Att vi gör det i en positiv anda är även det en viktig del i vårt erbjudande.

Sedan är det även viktigt att vi uppfattas som ett bra företag att jobba i så vi är attraktiva både externt och internt.

OK, Andreas, det låter spännande, vi tar och följer det som händer inom HR området inom kort.

 Det gör vi och samtidigt vill jag passa på att önska alla en riktigt skön jul och ett Gott Nytt År så hörs vi snart här på jotac.se